Lex Serafen – välkommet löfte

Idag presenterade Carin Jämtin löftet att i lag stoppa utförsäljningar av våra gemensamma tillgångar till underpris – Lex Serafen. Det är mycket välkommet. I Stockholmsregionen har moderaterna slumpat bort värdefulla tillgångar för mångmiljonbelopp. Vårdcentralen vid Serafen och Förskolan Kulturkrabaten är bara några exempel bland många.

När de upprörande underpriserna blivit avslöjade har det inte funnits någon möjlighet till justering eller rättelse. Trots att affärerna bedöms bryta mot den lagstiftning vi har på området har ingen rättelse skett, inga moderater har tagit ansvaret för att de slumpat bort tillgångar som inte var deras utan skattebetalarnas. Det är bakgrunden till att vi behöver en lagstiftning.

Bara några minuter efter att Socialdemokraterna presenterat detta vallöfte går Moderaterna ut i medierna och säger att lagen inte behövs. De tänker minsann inte avknoppa mer. I mitt stilla sinne undrar jag då: Om de inte tänker avknoppa mer till underpris – varför är de då högljutt emot denna lag?


Svara

E-postadressen publiceras inte.