Nu gäller det Stockholm!

Efter en underbar sommar samlas vi återigen på stadens arbetsplatser. Förhoppningsvis utvilade och motiverade för det nya arbetsåret. Det är jag. Valrörelsen drar nu igång och temperaturen i politiken stiger förhoppningsvis upp till samma underbara höjder som vädret gett oss denna sommar. Det är en valrörelse som jag längtat till. Det är tid för förändring. Det är dags att sätta punkt för politiken som slitit sönder vår stad och vårt land.

För även om de flesta av oss har glädjen att gå till ett arbete är det alldeles för många i vår stad som står utanför. Långtidsarbetslösheten har rotat sig. Och för varje år som går med en passiv och idélös regering så blir det värre. Därför kommer jag inte sluta prata om jobben. Om behovet av fler möjligheter för människor att ta sig tillbaka till arbetsmarknaden. Att själv få bidra – inte att få socialbidrag.

Inför skolstarten får vi det tråkiga beskedet att resultaten sjunker i Stockholms skolor. Mängden av elever som inte nått gymnasiebehörighet är på rekordnivåer. Klasstorlekarna ökar. Det är resultatet av en politik som går åt fel håll.

Därför känns det skönt att vi går till val. Det finns alternativ till de trötta ledningarna i staden och landet.

Det kändes inte minst igår när vi samlades i Vasaparken för att lyssna på Stefan Löfvens sommartal. Stefan markerade tydligt skiljelinjerna i svensk politik. Det handlar om att vi måste bygga ett land där det är självklart att klyftorna mellan människor ska minska. För valet är faktiskt så enkelt. Ska människor ställas mot varandra eller ska vi hålla samman? Socialdemokraterna är glasklara i detta. Vi sätter utbildning och arbete framför skattesänkningar. Det är nu det gäller och nu gäller det Stockholm!


Svara

E-postadressen publiceras inte.